• YEAR : 2013
  • LOCATION : Athens
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Dionysos Project

The bioclimatic schema of this project consists of gathering rain water from the roof and using it for watering the natural landscape and for the use of toilets and showers. There are photovoltaic panels also on the roof of the complex which cover the needs of the whole house. 70% of the grand openings of the house are located on the South facades of the site ,with this way we are enjoying the sun’s heating properties throughout the whole year. Natural ventilation-cooling system is used through the skylights placed all over the perimeter of the roof. The planning schema of the house is reversed (kitchen on the top floor and bedrooms on the ground floor) in order to enjoy the magnificent surroundings of the Attica land .