• YEAR : 2023
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
A sculptural façade comes to life with the dichotomy of a large scale geological boulder found on site, for the creation of a unique summer house that co-exists in complete harmony with the Serifian landscape.

Le Pierre Sculpture

Located on the Vagia slope, with an open view towards one of the most beautiful beaches found in the island of Serifos, the summer house aims to embody a sculptural character that mimics the appearance of the Serifian rocks, existing in harmony with the island’s landscape. Having as a point of reference a large scale geological boulder found on site, its surfaces were dichotomized and integrated on the house’s façades and interior spaces, alongside other materials found on the island such as cement mortar and Corten steel. The ultimate goal is to create a project that is innovative and challenges architectural standards while celebrating the natural landscape, staying true to the island’s natural aesthetic.
Having this in mind, alongside with our wish to create the minimum possible carbon footprint on the island, some of the key materials which were used for the design of this residence include bioclimatic materials sourced from the Serifian land and beyond, such as rammed earth, ground tiles and lime. The ultimate goal is to create a project that remains contemporary and looks forward into the future while exuding an aura of the past alluding back to the island's historic mining days.